Het beeld van een belegger is vaak voor veel mensen een rijke oude man die genoeg geld overheeft om te investeren in verschillende ondernemingen.. Dit beeld is intussen achterhaald. Allereerst blijken vrouwen keer op keer net zo veel gevoel te hebben voor beleggen als mannen en daarbij zijn er steeds meer vrouwen gaan beleggen. De groep van beleggers is niet meer zo homogeen als vroeger. Ook is bijvoorbeeld beleggen voor jongeren geen gekke kreet meer.

Beleggen voor jongeren

Tegenwoordig ontwikkelen mogelijkheden als online beleggen zich met grote stappen en is hierdoor beleggen ten eerste makkelijker en daarbij goedkoper . Er zijn er geen kapitalen meer nodig om te kunnen beleggen. Maar hoe werd beleggen goedkoper?

Beleggen is goedkoper

De ontwikkeling van computers en IT software zorgden ervoor dat particulieren sneller in konden springen op de actuele koersen. Hierdoor werd het voor een particulier mogelijk om dezelfde kansen op winst te hebben als de meer gevestigde beleggers op de beursvloer. De invloed van daytraders op een koers is omstreden, maar duidelijk is dat daytraders een koers minder vast maken. De koers is bewegelijk. Deze schommelingen in prijs van het aandeel maken beleggen interessanter. Doordat meer mensen zijn gaan beleggen, ging de prijs omlaag, waardoor weer mensen gaan beleggen. Deze cirkel zorgde ervoor dat iedereen nu kan beleggen en steeds meer particulieren dit zijn gaan doen, zelfs in de crisis.

Wie beleggen er allemaal?

Intussen is de ‘de belegger’ dus verdwenen. De beleggers in Nederland zijn niet meer onder één noemer te vangen. Wel zijn het nog vaak meer mannen die beleggen, zijn het vaker autochtonen en nog altijd heeft een belegger vaak een bovenmodale leeftijd. De wereld verandert immers niet in ééns.  Een van de bewijzen van de verandering van de beleggingswereld is de groeiende groep jeugdige beleggers. Vaak studenten met spaargeld, jongeren met een erfenis in hun achterzak of mensen die een gift van hun ouders niet langer willen vastzetten op een spaarrekening maar willen beleggen. Immers is met Icesave gebleken dat ook spaarbanken niet veilig zijn en is de rente over je spaargeld vaak marginaal. Veel beleggingsfondsen beloven zelfs méér zekerheid op een rendement van in ieder geval 5%.

Beleggen voor jongeren

Daarbij heeft particulier beleggen nu zo’n lage instap dat je al met 100 euro tegenwoordig kan beginnen. De wat meer ambitieuzere jongeren beginnen nu ook te beleggen. 40% rendement met 100 euro is toch 40 euro. Nu denkt u vast: een rendement van 40% wordt alleen behaald in films en dat is in werkelijkheid onmogelijk. Ook deze gedachte is echter achterhaald. Tegenwoordig bestaan er Contract for differences (CFD). Dit zijn een soort ‘aandelen-met-hefboom’. Deze hefboom zorgt ervoor dat je met een kleine inleg, hele grote winsten kunt behalen. Het idee hierachter is dat je met je kleine inleg speculeert op een groter aandelenpakket. Je hebt dan geen beschikking over de zeggenschaprechten van een aandeel, maar wel over de gehele winst die het aandelenpakket genereert. Beleggen voor jongeren is kansrijk en in de resultaten is te zien dat deze jongeren ook daadwerkelijk succesvol zijn.

Kortom, beleggen is van iedereen geworden. Begin nu met beleggen met CFD door hier een programma te downloaden waarmee je kunt beleggen aan de keukentafel! In dit programma kun je beginnen door met een fictief startkapitaal te beleggen op werkelijke koersen. Als het bevalt, kun je met hetzelfde programma verder voor echte winsten.

 Lees hier beleggingservaringen.

Wil je ook geld verdienen met beleggen? Klik hier en download een gratis demoaccount waarmee je kunt handelen met virtueel geld!